Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Maverick  
#1 Posted : 28 December 2012 10:09:04(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
When I open a document (not the attached file) the program crashes. The same goes for any other object I try to open.

Please HELP!
Admin  
#2 Posted : 28 December 2012 10:14:13(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Did something go wrong during the installation? Any errors or warnings?
What's the Operating System?

//Moderator
Maverick  
#3 Posted : 28 December 2012 10:17:51(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
No, the installation went fine. I am running Windows 7 Professional
Admin  
#4 Posted : 28 December 2012 10:21:57(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Okay, then it could be because som files are not registered properly.
Is it Windows 7 32-bit or 64-bit?
Maverick  
#5 Posted : 28 December 2012 10:27:31(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
It is 64-bit
Admin  
#6 Posted : 28 December 2012 10:34:50(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Please try the following:

1. From the start menu open the Command Prompt as Administrator
2. Type cd c:\windows\syswow64 and press Enter
3. Type regsvr32 mscomct2.ocx and press Enter
4. Type regsvr32 MSCOMCTL.OCX and press Enter
5. Close the Command Prompt
6. Start VQE and check if this fixes the problem
Maverick  
#7 Posted : 28 December 2012 10:38:56(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
I get message boxes saying that "… was loaded but the call to DllRegisterServer failed…."
Admin  
#8 Posted : 28 December 2012 10:40:33(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Did you remember to run the Command Prompt as Administrator?

Quote:
From the start menu open the Command Prompt as Administrator

Maverick  
#9 Posted : 28 December 2012 10:43:53(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
Ups, my bad!

I did the above again as Administrator and this time it succeeded. But the problem is the same in Visual Quality :-(
Admin  
#10 Posted : 28 December 2012 10:52:16(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Okay, then open the command prompt once more.

cd c:\windows\syswow64 and press Enter
type regsvr32 richtx32.ocx and press Enter.
Maverick  
#11 Posted : 28 December 2012 10:58:41(UTC)
Maverick

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 27/12/2012(UTC)
Posts: 12
Location: Stockholm

Thanks: 1 times
YES! That did it. Now it works. But a bit worrying that the installer didn't report back that these files were not installed properly :-(
Admin  
#12 Posted : 28 December 2012 11:01:25(UTC)
Admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 09/12/2012(UTC)
Posts: 55

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Yes, you are right. We have reported this as a bug and it will be fixed in the next release.

Thanks for your patience

//Moderator
Users browsing this topic
Guest (13)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.